3 maj 2015
10:00

Skogstorps GOIF

Referat: BK Sport P 05 Svart - Skogstorps GOIF

Söndag morgon och det var dags för ytterligare ett gäng spelsugna killar att ha seriepremiär och få inviga sina nya fina matchtröjor. Denna dag hade moder jord vaknat på sin bästa sida och bjöd på ett strålande solsken som värmde gott även om temperaturmätaren i bilen endast visade på 7-8 grader.

Från sidan kunde man se redan på uppvärmningen att det var två laddade lag som var ute efter en seger i seriepremiären och som knappt kunde vänta på att matchen skulle blåsas igång.

När matchen väl blåstes igång och vi fick se två gäng med riktigt taggade spelare som visade att de inte tänkte släppa något gratis denna dag. Vi som var där fick se riktigt bra första halvlek från båda lagen som bjöd på ett bra passningsspel och riktigt härliga kämpatakter. Efter lite böljande spel fram och tillbaka där vi bytte målchanser så tar vi ledningen med 1-0 efter ett bra skott från Lukas som målvakten inte hann rädda. Vi gjorde sen också 2-0 på en soloraid från Emil och läget kändes lite stabilare. Skogstorp gav dock inte upp utan satte dit 2-1 vilket också blev halvtidsresultat efter en jämn första halvlek.

I andra halvlek fick vi se ett BK som fullföljde sin spelplan samtidigt som Skogstorp såg ut att tappa lite ork. Vi tog över spelet och målen rullade in med jämna mellanrum och vi hade utöver det en rad bollar som tog i virket och även flera fina chanser i straffområdet som vi gjorde bra men som deras målvakt tog eller någon av Skogstorpsspelarna bröt. Vi fick se ett fint 3-1 mål signerat Vincent, ytterligare ett fint 4-1 från Hannes och Emil fick med sitt andra mål avsluta målskyttet för dagen.

Men vi fick inte bara se mål utan vi fick se härligt försvarsspel där vi hjälptes åt, finfint målvaktspel av båda målvkterna, härliga brytningar och fina öppnande passningar som gjorde att vi kunde skapa de chanser vi gjorde och även till viss del gjorde mål på. Alla spelare får med beröm godkänt för härliga kämpatakter.

Som sagts förr så är en bra brytning, fina passningar till kompisarna, bra räddningar från målvakterna, härliga kämpatakter och bra kompisanda minst lika mycket värda som ett mål.

Precis som dagen innan bjöds det på gott fika vilket smakade väldigt bra i solskenet, stort tack till föräldrarådet som fixade detta under våra två matchdagar. Vi tackar också våra supportrar som ställer upp och kommer och hejar på oss när vi har match.

Stort tack också till Skogstorp för en schysst och trevlig match.

lör 29 aug 2015, 11:00 Skogstorps GOIF - BK Sport P 05 Svart 2 - 6